De politiek is dood

Lieve Koningin,

U staat toch aan het hoofd van de  politiek? Nou, ik heb het een tijdje aangekeken maar naar mijn mening is de politiek dood. Ik ben natuurlijk alleenmaar een kunstenaar en weet niets van politiek maar datgene wat ik momenteel volg, ontbeert iedere vorm van hersenactiviteit.

Hadden we niet in 2011 verkiezingen gehad met daarop 5 maanden formeren, een paar maanden een’gedoog’-constructie (Hoe kwamen ze erop?), toen het Catshuis voor overleg, waarop een gevallen kabinet waarbij er, demissionair, nog wat regeringsbesluiten werden teruggedraaid?  En daarna wederom een verkiezingstheater in 2012 dat iedere vorm van intelligentie tartte….

Hoe moet ik dit opvatten? Zijn dit nu de befaamde ‘spelen’ waar het volk mee zoet gehouden wordt?  Ik ben dankbaar, hoor, met het brood dat ik als kunstenaar en alleenstaande moeder krijg, daar niet van. Maar bij deze spelen heb ik de hele tijd het gevoel dat als de politiek de spelen zijn; wie regeert er dan?

Geachte Koningin, 

Kunt U het niet gewoon overnemen? Slurpt dat hele politieke poppenspel niet onbehoorlijk veel geld, voor wat we krijgen? Ik heb begrepen dat het koningshuis een enorme kostenpost is van de Nederlandse staat maar U kunt nog tenminste netjes lintjes knippen en behoorlijke staatsbezoeken afleggen. Men kan met goed fatsoen toch geen Geert Wilders met z’n slurpbekkie of Mark Rutte met zijn lippenloze lach ergens heen sturen? Nee, even serieus!

En inhoudelijk, maar wie heeft het daar überhaupt nog over, lijkt het nog het meest op kapotregeren waarbij U jaar op jaar tot de meest navrante troonredes wordt gedwongen.  Iedere keer moet U weer afgekaveling aankondigen van wat ooit een sociale samenleving was waar iedereen bij wijze van carrière studeren kon en er een ziekenfonds was. Ik begrijp ook wel dat het de gigantische  internationale economische bewegingen zijn die deze veranderingen veroorzaken maar daar zijn onze politici toch helemaal niet tegen opgewassen?

U staat aan het hoofd van de politiek, toch?  Of maak ik nu een kapitale fout?

Mijn dochter rende eens uit het publiek om  prinses Maxima een roos te geven, maar ze zag haar niet. Toen gaf ze de roos maar aan die aardige mevrouw, vertelde ze toen ze thuiskwam. Dus ik vroeg haar: “Hoe zag ze eruit?” waarop Xenia(8) antwoordde: “zoals op deze munt. Ze was heel erg echt en vooral zo heel erg aardig”.

Ik ben ervan overtuigd dat U heel integer zou zijn.  Bovendien heeft U Uw leven toch al aan ons gegeven: iedere dag, ieder jaar, ieder uur bent U onze koningin. En U krijgt daarvoor toch ook een royale toelage van ons land? Kunt U de politiek niet eens eindelijk een oorvijg verkopen? Geen kortregeer boete maar gewoon de klas uitsturen en pas terugkomen wanneer ze beloven het over échte zaken te hebben?

Een ongelukje
Oeps!

Fuck de democratie: de politiek is dood en de koningin staat aan het hoofd

Een verkiezingscampagne gaat over futiele zaken. En het circus er omheen houdt zich bezig met zo mogelijk nòg futiler zaken, zoals het vóórkomen, de stem met stemcoaches, de gezichtsuitdrukking en hoe de interviewster haar baantje had gekregen. En de politiek? Die is dood.

Wat hebben wij aan een democratie als de wereld doordraait en we bezig zijn met het opvoeren van plat amusement?  Zijn we, als land, niet meer gebaat bij een visionaire sterke hand die ons met integriteit leidt naar een sterkere toekomst?

 

Bea2013

Wij krijgen slechts een reflectie

Kan ook als t-shirt, dacht ik zo. Als je er eentje wilt reageer maar even 😉

Alle illustraties op basis van een schilderij (olieverf op linnen, 120x140cm) door Sophia Anastasia. Website: sophia-anastasia.com

Andere stukjes over dit onderwerp zijn o.a. te vinden op:
Verkiezingsuitslag zegt nog niets over de peilingen van despeld.nl
reclamespotje van de partij tegen de burger van despeld.nl
welke fractievoorzitter overleeft de zombie apocalypse van Willem Bosch
creatief met campagneposters van Jeroen Weghs
even voorstellen de lijstrukkers, ik bedoel… Lucky TV
De PVV kieswijzer door Tim den Besten en Nicolaas Veul
nog een reclamespotje van de partij tegen de burger van despeld.nl

En vele vele anderen…

2 comments

  1. Oh yes! Ik wil zo’n t-shirt! Heel graag. Hoe kunnen we regelen?

  2. ik wil er ook eentje. misschien via https://tjunk.com/ ??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: