Gouden Kalf Gala, baggerparty.

Vrijdagnacht. Stadsschouwburg. Uitreiking van de Gouden Kalveren. Rode loper voor de Nederlandse filmwereld 2012.

Jarenlang surfte ik mee op Theo Mackaay’s entreetickets. Hij is de maker van het Gouden Kalf, krijgt extra kaartjes en haalt mij binnen. Dan dans ik. De hele nacht.

Dit jaar heb ik mij twee weken als vrijwilliger bij het Nederlands Film Festival onderworpen voor de Galakaartjes en dat was, moet ik zeggen, geen strafkamp. Alleen mochten we er nu, als vrijwilligers, pas veel later in. Dus ik volgde op Twitter het spektakel met celebs die op de rode loper de Stadsschouwburg in schreden, terwijl ik mij thuis in mijn galajurk hees. Maakt niet uit wat je aantrekt als de schoenen maar goed hoog zijn en dat waren ze.

Mijn danspartner Martijn en ik gingen er om 11 uur heen maar terwijl we de ene na de andere beroemdheid het feest zagen verlaten moesten wij wachten tot half 12 voordat we erin mochten. En met ons ook de hele horde vrijwilligers die een ware tsunami van feestgangers vormde die het Gala overspoelde.

Martijn en ik propten onszelf door de menigde op zoek naar de dansgelegenheid maar de grote zaal was dicht.

Beter dan dit wordt het niet

Bovenaan de trap stond Theo Mackaay een beetje verveeld voor zich uit te staren. “hey makker” begroette hij Martijn en ze kletsten even over niks. “Kom waar kunnen we dansen?” vroeg ik. Maar niemand wist het.
“Iedereen gaat naar de afterparty” concludeerde Martijn. Dat moest wel waar zijn. Hier gebeurde helemaal niets.

Dan ging ik maar op zoek naar Daan Schuurmans die zo onnoemelijk vriendelijk was geweest met mij op de foto te gaan de week daarvóór maar ik kon hem niet vinden.
We struinden nog wat rond. “Tsja, een betere foto dan die met Daan Schuurmans is bijna niet mogelijk” zei ik tegen Martijn “Bekken met een Bekende Nederlander, wellicht…” en ik wees op De Wereld Draait Door’s presentator. We barstten beiden in lachen uit: Bekken met Matthijs, haha. “Waar lachen jullie om?” vroeg Matthijs van Nieuwkerk plotsklaps aan mij. Ennuh, uhm, toen legde ik dat gewoon even uit: hoe met Daan Schuurmans op de foto nauwelijks overtroffen kon worden… “Ja, tongen met een bekende Nederlander” vulde ik aan waarop de man naast mij ongeveer 10 stappen weg deed.  Jelle Brandt Corstius, was dat. Ik geloof dat hij die avond nog naar het buitenland vluchtte. En Matthijs van Nieuwkerk keek alsof hij een spook zag ofzo. Sorry, jongens, ik gaf gewoon eerlijk antwoord en geef toe: het idee was best idioot genoeg om over te lachen.

Maar goed, als dat het meest spannende zou zijn van een Galaparty tussen the famous and beautiful, is dat behoorlijk mager.

In de Blauwe zaal was wel al muziek. Martijn en ik zijn het dansen begonnen. Dat kunnen wij: hij geeft dans aan en laat de dame schitteren.  Daar kwamen anderen de dansvloer op en er werd een gouden kalf in het midden gezet. We mochten om beurten het kalf strelen, aaien, kussen, of zoals ik deed, likken.

Ik dronk 3 colaatjes die nacht en ben toen ergens op de vloer gaan liggen. Wat een baggerparty!

Stom feest….

Matthijs van Nieuwkerk de stuipen op het lijf jagen door te zeggen dat je met een Bekende Nederlander bekken wil, overtreft de foto met Daan Schuurmans echt niet.
2 weken werk voor het gala. 3 colaatjes. en dan een dansvloer die te klein is zodat Martijn en ik nog op de tribunes vluchtten voor dansruimte en ik mijn benen bont en blauw stootte aan de ijzeren ballustrades: nee, het haalde het niet bij vorige jaren. Ik was om half vijf ‘s nachts al thuis!

De volgende avond dineerde ik met Theo Mackaay aan tafel. Hij vertelde nog alle ins en outs van het gouden kalf. Dat dat grote, dat vóór de schouwburg staat met echt bladgoud is bekleed en van hem is. Eigenlijk was dat veel interessanter.

Sophia Anastasia is eigenlijk kunstenaar en dol op parties waar gedanst kan worden. Graag met ruimte, en de HELE nacht.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: